• Leveransvillkor

Priserna innehåller mervärdesskatt. Betalning i svenska kronor. Vi förbehåller rätt att ändra pris samt leveransvillkor vid behov. Om någon produkt tagit slut eller leverans förlängs oacceptabelt länge förbehåller vi rätten att lämna sådana bort ur beställningen för snabbare leverans. Vi skickar en orderbekräftelse med E:post, registrerade användare kan följa leveransen via sidornas ”Eget konto” del. Orderbekräftelsen skickas till E:post adressen som vi har fått av kunden. Bindande köpekontrakt uppstår när orderbekräftelse har skickats. Leverans anses ha skett när minst del av beställningen eller meddelande om att försändelsen finns att avhämta från post/ombud har skickats åt beställaren.

 • Beställning

Den som beställer måste vara myndig (minst 18 år) med bibehållen rättskapacitet och bosatt inom EU området. Minderårig (under 18 år) kan beställa med förmyndares tillstånd. För att orderbekräftelse skickas ska beställaren registrera sig till sajten eller uppge eget namn, adress, E-post adress, telefonnummer och ifall beställaren är under 18 år förmyndarens namn samt kontaktuppgifter. Testerit webshopens kundregister är helt (100%) konfidentiellt och uppgifter lämnas aldrig åt någon annan. Kunden binder sig i samband med beställning till gällande kontrakts-, beställnings-, och leveransvillkor för beställningen i fråga. Beställning kan enbart göras via Testerit webshopen. Om din post blir utdelad till postlåda och produkten/produkterna i beställningen inte tål kyla kan du beställa med leverans till ditt närmaste postkontor/ombud istället för hemadressen. Då väljer du ”Leverans till post eller paketautomat” som leveranssätt. Försäljaren ansvarar inte för skador som orsakats av väderförhållanden.

 • leveranssätt

När du gör beställningen bestämmer sajten själv bästa leveranssätt beroende på leveransens storlek och mängd av produkter. Leveranspriserna är Postens priser ur den för ögonblicket giltiga prislistan, detta adderas till produktens/produkternas pris och syns i Kassa avdelningen innan betalning blivit gjord. Vi levererar varor inom EU området förutsatt att dessa går att leverera i Maxibrev.

Vintertid bör man beakta att varor som tex. urinprov testremsor inte tål frost. Varor som inte tål frost kan beställas till post/ombud istället. Säljaren ansvarar inte för skador som förorsakats av väder förhållanden. Varornas frost känslighet anges i produktrutan på försäljningssidan.

 • Betalningssätt

Betalningstjänst leverantör för Testerit webshopen är Bambora (Paybyway Oy, organisationsnummer 2486559-4 Finland) som är en registrerad leverantör av Finansinspektionen i Finland och registrerad som betaltjänst leverantör i registret. Vid betalning överförs man till till Bamboras webtjänst som även syns på faktura och kontoutdrag som betalare. Bambora förmedlar betalningen åt Testerit webshopen.
Betalning av inköp kan även göras via PayPal.
Betalningen sker via säker anslutning, all information som har att göra med betalningen sker via säker, krypterad anslutning som inte är tillgänglig för utomstående.
Köpet blir mellan köpare och Testerit webshopen. Allt ansvar gällande köpet är på webshopen.
Läs mera om Bambora på adressen https://www.bambora.com

 

 • Leverans

Varor skickas under vardagar. Leveranstiden för varor som finns på lager är oftast 3-5 dagar från beställning. Om varan är en beställningsprodukt (exempel laboratorie) är leveranstiden 1-3 veckor. Leveranspriser bestäms av valda leveranssättet, eventuella tilläggstjänster, vikten på försändelsen samt storleken. Leveranspriset är synligt vid Kassa funktionen före slutliga godkännandet/betalningen av beställningen.

Om varan skulle vara slut och leverans inte kan ske inom 14 dagar meddelar vi beställaren om detta snarast. Brevkuvert levereras direkt till leveransadress, paketförsändelse till post/ombud. För paketleverans blir leveranstiden någon dag längre beroende på meddelande utskick.

 • Anonym leverans

Alla våra försändelser packas anonymt, på förpackningen kan ej utomstående se varken innehåll eller avsändare. Alla kunduppgifter är 100% säkra och lämnas aldrig ut åt tredje part (om ej kunden specifikt gett sitt tillstånd). Maksukaista??Bambora?? garanterar SSL skyddad säker betalning.

 • Returnera försändelse (ångerrätt)

Kunden har rätt att returnera en oöppnad och oanvänd vara inom 14 dagar från mottagen försändelse, mottagningsdag räknas bort. Returnerade varor ska vara i sina originalförpackningar. Alla kostnader för returnerande betalas av den som returnerar varan om inte returnering beror på direkt fel som är gjort av leverantören.

 • Vara som skadats eller försvunnit under leverans

Om varan/varorna blivit skadade eller försvunnit under leveransen bör detta meddelas till leverantören genast, senast inom 14 dagar.

Ifall försändelsen har skadats under leverans och om vara/varor också blivit skadade så gör omedelbart en skadeanmälan till bolaget som ansvarar för leveransen. Tag sedan kontakt med oss för att överenskomma om utskickande av ny vara.

 • Reklamation

Om ni har fått fel vara, fel mängd varor eller skada vara så ta kontakt. Antingen med reklamations formuläret som finns på sidorna eller med E-post till adress info@testerit.fi

 • Oöverkomligt hinder (Force majeure)

Testerit ansvarar inte för förseningar i leverans i fall av oöverkomligt hinder som krig, naturkatastrof, import eller exportförbud, myndighetsbeslut, störningar i trafik eller annat sk Force majeure hinder.

 • Avgörande tvister

Tvister avgörs i sista hand enligt gällande lagstiftning i domstol.

 

 • Tilläggsuppgifter och frågor

Om du har frågor gällande varor eller leveranser ta kontakt med info@testerit.fi

 

Friskrivningsklausul

Användande av denna sida är på eget ansvar. Global Network Oy garanterar inte att denna websajt, servers, avskickade meddelanden eller vilka som helst filer som laddas ner är virusfria eller fria från komponenter som kan skada din apparat.

Global Network Oy ansvarar inte för att råd eller utlärningsmaterial som finns på sidorna ger dom resultat som användaren vill. Global Network Oy ansvarar inte för länkar som kan förekomma på sidorna utan dom är på sidorna ”som dom är”.

Ingen av dom tredje parts länkar som kan förekomma på sidorna är under Global Network Oy:s kontroll och Global Network Oy kan ej ställas till ansvar för någon av dessa gällande  innehåll eller annat.

Detta gäller också för produkter, användande av testresultat för vilket syfte som helst eller för eventuella missförstånd som kan ha uppkommit på grund av dessa.