BRETT UTBUD AV HÖGKVALITATIVA HÄLSOTESTER – för både hem- och professionellt bruk

BRETT UTBUD AV HÖGKVALITATIVA HÄLSOTESTER – Enkelt och snabbt!

Användande av narkotikaklassade preparat leder ofta till missbruk

Användande av narkotikaklassade preparat leder ofta till missbruk. – Testerit.se

Kompistryck och fest är vad som ofta triggar igång experimenterande med narkotikaklassade preparat. Inte för att bli fast i detta för dom flesta förstår att risk finns för problem längre fram men pga kompistryck prövar många.

Till en början är detta möjligt att själv styra. Missbruk övergår det till genast när användande börjar ge problem i livet. Man kanske inte klarar saker som man har att göra i hem, skola eller jobb. Eller ställer till med saker man inte menat när man är påverkad. Riskfyllda, olagliga eller bara otrevliga situationer.

Beroende

Till beroende blir det när kroppen blivit van med knark missbruk och att vara påverkad och man vill vara påverkad mest hela tiden. Vissa preparat är väldigt beroendeframkallande, hjärnans sk belöningssystem påverkas och känslan som man upplever som positiv ger ett sug efter mera.

Abstinens

Efter användande av narkotikaklassade preparat är det så att många preparat ger abstinensbesvär när man försöker lägga av med ångest, illamående, sömnproblem och retlighet som en del av symptomen och då blir det svårt att sluta. Man har blivit beroende. Toleransen ökar också under tid så det behövs mera för att framkalla ruset man då tycker sig behöva.

Det är väldigt individuellt hur personer påverkas av missbruk och annat drogrelaterat och vem som fort blir fast. Utan vidare bäst om man aldrig rör dessa preparat men har man prövat och inte kan/vill sluta bör man uppsöka hjälp med det snaraste om något eller flera saker av följande börjar inträffa:Minnesluckor, ångestkänslor, deprimerad, dålig matlust, ständig irritation, växande tolerans och behov av mera och oftare.

Om också förhållande till familj och vänner börjar förändras samt att det går sämre eller inte alls i skolan eller jobbet.Man är helt fast när sådant börjar inträffa och typiskt är dessutom att man hamnar i riskfyllda situationer som bråk och slagsmål eller tex har sex fast man egentligen själv inte ville det.Då har man blivit fast och är missbrukare. Och i behov av hjälp för att komma ur det.

Missbruk och annat drogrelaterat uppdatering 2021

Narkotikaklassade preparat leder till missbruk uppdaterad link för råd och hjälp 2021

Snabbtest för kokain samt andra drogtester

Rulla till toppen