BRETT UTBUD AV HÖGKVALITATIVA HÄLSOTESTER – för både hem- och professionellt bruk

BRETT UTBUD AV HÖGKVALITATIVA HÄLSOTESTER – Enkelt och snabbt!

Redan en måttlig muskelstyrka kan minska risken för diabetes typ 2

måttlig muskelstyrka kan minska risken för diabetes typ 2

I en nyligen slutförd undersökning som publicerades i tidskriften Mayo Clinic Proceedings konstateras att människor med en måttlig muskelstyrka som man ju får med lite enkel träning kan ha en avsevärd effekt när det gäller att minska risken för att få diabetes typ 2.

Undersökningen

I undersökningen studerade forskarna data från 4681 vuxna som var mellan 20 och 100 år gamla och när undersökningen påbörjades hade ingen av deltagarna (som kallades Aerobics Center Longitudinal Study) diabetes.

Deltagarna

Deltagarna var alla människor som utövade någon form av träning och motion.

När all insamlad data hade analyserats drog forskarna slutsatsen att människor med redan måttlig muskelstyrka löper 32% mindre risk att få diabetes typ 2.

En av forskarna, Angelique Brellenthin kommenterar att :”Vi vill rekommendera alla att utföra åtminstone enkel träning. Det behöver varken vara komplicerat eller utföras i annan omgivning än hemma eller på jobbet under raster. Man får tillräckligt motstång av egna kroppsvikten när man utför enkla övningar som dom flesta känner till. Vill man så får man ännu bättre resultat med riktig styrketräning med hjälp av gym maskiner. Eller fria vikter men det måste man inte för att få fördelar i detta”.

Slutsats, måttlig muskelstyrka kan minska risken för diabetes

Så att träna lönar sig absolut på sikt, vem av oss vill inte vara friskare så länge det bara går?

Här är en länk till några enkla övningar som vi alla kan göra, kostar inget och tar inte lång tid. Ett tips är att samla ett gäng på jobbet, det är alltid bra när man är flera så får alla lite draghjälp av varandra. Och dessa passar utmärkt att göra hemma. FÖLJ länken för träningstips hemma

Redan efter några veckor märken man en stor skillnad och som här står tidigare, risken för diabetes typ 2 minskar med hela 32%.

Så Sverige, nu kör vi!

Mera artiklar på Testerit bloggen

Rulla till toppen