BRETT UTBUD AV HÖGKVALITATIVA HÄLSOTESTER – för både hem- och professionellt bruk

BRETT UTBUD AV HÖGKVALITATIVA HÄLSOTESTER – Enkelt och snabbt!

Yoga för patienter med reumatoid artrit (RA)? Javisst, säger ny forskning

Reumatoid artrit (RA eller sk reumatism) bättre med bara 8 veckor yoga En ny undersökning som blivit publicerad i tidskriften Restorative Neurology uppvisar att redan 8 veckor yoga kan göra fysiska symptom vid reumatoid artrit (RA) bättre samt på så sätt minska den psykiska stressen som symptomen ofta förorsakar.

För att undersöka effekten samlade forskarna en grupp med 72 personer med reumatoid artrit att delta i undersökningen. Dom delades upp i två grupper. Båda grupperna fortsatte sin medicinering för sjukdomen. Ena gruppen gjorde 120 minuter yoga fem dagar i veckan under en 8 veckors tidsperiod.

Forskaren som hade huvudansvaret för undersökningen, Dr. Rima Dada, Ph.D som är professor i anatomi vid All India Institute of Medical Sciences i New Delhi skriver: ” Vi kom fram till att individer som deltog i yoga gruppen gjorde stora framsteg som uppvisar en immunologisk reglering som utlöses vid utövande av yoga, detta i samband med den vanliga medicineringen fick tillståndet att gå i remission och minskade också avsevärt stressen hos patienter med RA då neuroplasticiteten klart förbättras”.

Yoga med reumatoid artrit RA information om yoga i medicinsk syfte (MediYoga)

Yoga för patienter med reumatoid artrit

Svensk forskning

Forskning på yoga har pågått i Sverige sedan 1998 då MediYoga Institutet deltog i historiens första svenska yogastudie, en ryggstudie som Karolinska Institutet genomförde. Sedan dess har MediYoga medverkat i 90% (enligt vår egen bevakning och bedömning) av den vetenskapliga forskningen på yoga i Sverige.

Danderyds sjukhus forskar sedan 2007 fortlöpande på MediYoga för olika hjärtproblem såsom hjärtinfarkt, förmaksflimmer, stroke m.m. Den forskningen har lett till att sjukhuset sedan 2010 använder MediYoga som en reguljär del av rehabiliteringen av sina hjärtpatienter.

Karolinska Institutet fortsätter att forska på MediYoga. Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge forskar löpande på MediYoga vid hjärtsvikt och både KS och Danderyd genomför två av världens största studier på MediYoga vid hjärtsvikt och förmaksflimmer.

Information om ledgångsreumatism

Information om Yoga i medicinsk syfte (MediYoga)

Hur är din sköldkörtel? Om du behöver testa rekommenderar vi denna

Rulla till toppen